"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Макрон подзвонить Орбану переконувати щодо нафтового ембарго

Вівторок, 10 травня 2022, 12:00 -

Президент Франції Еммануель Макрон планує поговорити з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який є найгучнішим критиком запланованого ембарго на російську нафту.

Про це в ефірі телеканалу LCI сказав французький міністр у європейських справах Клеман Бон, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Бон очікує, що члени Європейського Союзу можуть дійти згоди цього тижня щодо пропозиції Єврокомісії про заборону всього імпорту нафти з Росії.

"Думаю, ми могли б укласти угоду на цьому тижні", - сказав Бон, додавши, що президент Франції Еммануель Макрон повинен поговорити з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном пізніше цього дня.

Реклама:

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в понеділок, що вона досягла прогресу в переговорах з Віктором Орбаном щодо питання ембарго.

Вона особисто приїздила до Будапешта з метою домовитися з Угорщиною про підтримку нафтового ембарго проти Росії у шостому пакеті санкцій ЄС.

Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти і газу, категорично проти нафтового ембарго у пакеті санкцій, навіть з винятками для Будапешта та декількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

9 травня глава МЗС Петер Сійярто заявив, що Угорщина не підтримає санкційний пакет

Втім, за інформацією ЗМІ, в уряді Угорщини таємно обговорюють зменшення енергозалежності від РФ у довгостроковій перспективі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: