Російський Сбербанк через санкції припинив усі валютні перекази за кордон

П'ятниця, 8 квітня 2022, 16:48 -

Російський Сбербанк з 7 квітня заборонив усі перекази за кордон в іноземній валюті "у зв'язку з набуттям чинності санкційних обмежень".

Про це пише Forbes Russia із посиланням на роз'яснення банку.

Сбербанк з 7 квітня припинив усі перекази за кордон в іноземній валюті як через відділення банку, так і в мобільному додатку, йдеться на сайті установи.

Обмеження з переказів запроваджено "у зв'язку з набуттям чинності санкційними обмеженнями на валютні операції з кореспондентськими рахунками в іноземних банках", уточнив банк.

Реклама:

Перекази, оформлені з 6 квітня, повернуться клієнтам банку.

 Перекази за кордон у рублях через відділення банку залишилися доступними для резидентів без обмежень.

У Сбербанку додали, що у зв'язку із санкціями з 7 квітня у відділеннях банку неможливо отримати переказ із закордонної кредитної організації.

США ввели санкції проти Сбербанку 24 лютого на тлі вторгнення РФ в Україну. Тоді банк було включено до списку CAPTA, його кореспондентські рахунки у банках США було заблоковано. 1 березня санкції проти Сбербанку запровадила Велика Британія.

Ці обмеження набули чинності 18 березня.

6 квітня США розширили санкції проти російського банківського сектора, додавши до списку SDN (specially designated nationals) Сбербанк та Альфа-банк. 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: