"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японський виробник будівельної і дорожньої техніки Komatsu призупинив виробництво у РФ

П'ятниця, 8 квітня 2022, 16:16 -

Японська Komatsu, один із найбільших виробників будівельної та дорожньої техніки, призупинила виробництво на своєму заводі в Росії через ситуацію в Україні.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Komatsu серйозно стурбована поточною ситуацією в Україні та щиро сподівається, що ситуація буде врегульована мирним шляхом якнайшвидше.

Через ситуацію в Україні порушення ланцюга поставок Komatsu залишаються серйозними, а вплив на фінансову та економічну ситуацію залишається невизначеним.

Реклама:

Як було оголошено в випуску новин від 30 березня 2022 року, Komatsu вирішила призупинити наші поставки в Росію на тлі плутанини в її ланцюжку поставок та невизначених фінансових та економічних умов. Наразі Komatsu призупинила поставки та виробництво на своєму виробничому дочірньому підприємстві в Росії", - заявили в компанії.

У Росії компанії належить завод "Комацу менуфекчурінг рус" в Ярославлі, який випускає екскаватори, навантажувачі та самоскиди. Інвестиції в завод становили $150 млн, на ньому працюють понад 400 осіб.

В якості гуманітарної допомоги постраждалим в Україні Komatsu збирається передати 1 мільйон євро підтримки. Крім того, Komatsu планує збирати грошові внески від співробітників.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: