Центробанк РФ знизив ключову ставку до 17%: кажуть, що ризики перестали наростати

П'ятниця, 8 квітня 2022, 12:06 -

Центробанк РФ ухвалив рішення знизити ключову ставку з 11 квітня на 300 б.п. - до 17% річних, у регуляторі заявляють про складні зовнішні умови для російської економіки.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Центробанку РФ.

"Зовнішні умови для російської економіки залишаються складними та значно обмежують економічну діяльність. Ризики для фінансової стабільності зберігаються, але на сьогоднішній день перестали наростати, у тому числі завдяки вжитим заходам щодо контролю за рухом капіталу.

Сьогоднішнє рішення відображає зміну балансу ризиків прискорення зростання споживчих цін, спаду економічної активності та ризиків для фінансової стабільності. Ми прийматимемо подальші рішення щодо ключової ставки виходячи з оцінки ризиків з боку зовнішніх та внутрішніх умов, реакції на них фінансових ринків та з урахуванням фактичної та очікуваної динаміки інфляції щодо мети, розвитку економіки на прогнозному горизонті", - йдеться у заяві.

Реклама:

ЦБ припускає можливість продовження зниження ключової ставки на найближчих засіданнях.

Банк Росії ухвалив рішення підвищити ключову ставку з 9,5% відразу до 20% річних 28 лютого. Підвищення ключової ставки відбулося на тлі війни РФ в Україні та санкцій ЄС, США та інших країн проти агресора.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: