"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Загроза транзиту газу: через дії окупантів Україна може втратити контроль над важливим об'єктом ГТС

П'ятниця, 8 квітня 2022, 10:55 -

В Операторі ГТС України заявляють, що дії російських окупантів ставлять під загрозу транзит газу через ГВС "Сохранівка".

Про це йдеться у заяві Оператора ГТС.

"Оператор ГТС України (ОГТСУ) повідомляє про грубі втручання представників рф та підконтрольних їм незаконних збройних формувань т. зв. "лнр" в операційну роботу та технологічні процеси транспортування газу через компресорну станцію (КС) "Новопсков" у Луганській області", - кажуть в компанії.

КС "Новопсков" – важливий об'єкт для організації транспортування газу споживачам Донецької і Луганської областей. Також через цю станцію проходить майже третина транзиту до Європи з газовимірювальної станції (ГВС) "Сохранівка", пояснили в ОГТС.

Реклама:

"ОГТСУ зафіксовано низку дій з боку окупантів, які передбачають зміни в роботі комунікаційного обладнання та технологічних режимів, що фактично може спричинити втрату операційного контролю над обладнанням КС.

Це призведе до значних ризиків цілісності газотранспортної системи, стабільності режимів транспортування газу, та в результаті – до неможливості виконання транспортування газу через КС, зокрема в межах транзитного контракту", - наголосили в компанії.

ОГТСУ закликав представників агресора утриматись від подальшого тиску на працівників ОГТСУ та втручання в роботу КС.

"В іншому випадку, у разі втрати операційного контролю, ОГТСУ з метою збереження цілісності та безпечної роботи ГТС буде змушений зупинити роботу цього об’єкту. Зупинення КС "Новопсков" означає зупинку транзиту через ГВС "Сохранівка".

Відповідальність за наслідки – на російській федерації", - резюмували в компанії.

 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: