Австралія вводить санкції проти ще 67 росіян через війну в Україні

Четвер, 7 квітня 2022, 13:17 -

Австралія запроваджує фінансові санкції та заборону на поїздки ще на 67 росіян у зв'язку із вторгненням РФ в Україну, довівши загальну кількість осіб і організацій, під які потрапили санкції, майже до 600.

Про це заявила глава МЗС Австралії Маріс Пейн, пише Reuters.

"Сьогодні я оголошую про 67 додаткових санкцій проти російських еліт та олігархів, тих, хто наближений до президента Росії Володимира Путіна, які сприяють і підтримують його обурливі дії", – сказала вона журналістам, прибувши до Брюсселя.

Пейн зазначила, що нові списки з'явилися після "появи доказів військових злочинів, скоєних Росією в Бучі та інших містах навколо Києва".

Реклама:

Під санкції потрапили, зокрема, російський воєначальник, начальник Національного центру управління обороною Російської Федерації з грудня 2014 року, генерал-полковник Михайло Мізинцев і віце-прем'єр-міністр Дмитро Григоренко.

За словами Пейн, Австралія наразі наклала санкції на близько 600 фізичних та юридичних осіб, включаючи більшу частину російського банківського сектору та всі організації, відповідальні за суверенний борг країни. 

Раніше Австралія, зокрема, запровадила санкції проти олігархів Олега Дерипаски та Віктора Вексельберга, яких вважають пов'язаними з Путіним.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: