У РФ очікують падіння ринку страхування через відхід іноземних компаній

Четвер, 7 квітня 2022, 12:52 -

У РФ ринок страхування може серйозно скоротитись за рахунок зниження зборів по добровільному страхуванню.

Про це пише "Комерсант" із посилання на учасників ринку.

Так, експерти очікують, що цей сегмент зменшиться на 10-30% на тлі зростання відсоткових ставок, відходу іноземних компаній та зниження затребуваності у клієнтів.

Зазначається, що найбільше постраждає банківське страхування, страхування тих, хто виїжджає за кордон, та відповідальності.

Реклама:

Меншою мірою зниження торкнеться автокаско та добровільного медичного страхування, які компенсуватимуть втрату попиту зростанням вартості.

За оцінкою керуючого директора страхових рейтингів агентства "Експерт РА" Олексія Яніна, обсяг страхових премій у сегменті добровільного страхування за рік може знизитися на 10-20%, тоді як обсяг сегмента обов'язкового страхування залишиться на рівні минулого року або скоротиться незначно.

У "Совкомбанку страхуванні" очікують зниження добровільного страхування на 15-30% залежно від ситуації в РФ.

Експерти та учасники ринку пояснюють зниження зборів страховиків кількома причинами. За словами першого заступника гендиректора компанії "Абсолют Страхування" Віктора Кривошеєва, високий рівень ключової ставки (20%) практично паралізував кредитні програми банків, а також вдарив по лізингу техніки.

Крім того, іноземні компанії почали згортати свій бізнес у Росії. Це веде до падіння попиту на добровільне медичне страхування, яке закордонні компанії зазвичай купували для своїх співробітників, страхування вантажоперевезень, які значно скоротилися, та страхування майна юридичних осіб, включаючи страхування від перерв у виробництві, зазначає експерт.

Традиційно в Росії "при настанні "складних часів" споживачі економлять саме на страхуванні", додає Янін.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: