Російських медиків змушують "добровільно-примусово" робити внески "на Донбас"

Середа, 6 квітня 2022, 12:41 -

Медичних працівників із установ Федерального медико-біологічного агентства Росії попросили виділити зі своїх зарплат по кілька тисяч рублів як пожертвування "для допомоги постраждалим" від війни на території України.

Про це повідомляє The Bell із посиланням на джерела.

Троє з них повідомили, що керівництво наполягало на підписанні заяв про стягнення коштів із зарплати.

Форму заяв "спустили безпосередньо із центрального апарату ФМБА. Пожертви призначені для допомоги тим, хто "опинився у важкій життєвій ситуації на території проведення спеціальної військової операції з демілітаризації та денацифікації України".

Реклама:

У структуру ФМБА Росії входить понад 300 підвідомчих медичних організацій та близько 2,5 тисячі об'єктів охорони здоров'я на території Росії та на Байконурі.

Керівники відділень просили підписати заяви про "утримання із зарплати пожертвувань" в обов'язковому порядку – мови про добровільний збір коштів не було, стверджують четверо медпрацівників із установ ФМБА, які поспілкувалися з журналістами.

Збір коштів розпочався з 18 березня. Двоє співрозмовників The Bell уточнили, що їх зобов'язали підписати заяви із уже вписаними конкретними сумами пожертвувань. Для медсестер, залежно від наявності категорії, вони починалися від 3500 рублів, для лікарів – від 7700 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: