Реекспорт природного газу з українських підземних сховищ відновили

Вівторок, 5 квітня 2022, 13:12 -

Міненерго України ухвалило рішення відновити реекспорт природного газу з України - зміни поширюються на газ, який ввозитиметься на територію України з 3 квітня для подальшого зберігання у підземних газосховищах у режимі Митний склад.

Про це повідомляють в Укртрансгазі.

"Зміни поширюються на газ, який ввозитиметься на територію України з 03 квітня 2022 року для подальшого зберігання у підземних газосховищах у режимі Митний склад, в тому числі із транспортуванням за спеціальним тарифом short-haul.

Газ, котрий був ввезений на територію України до 03 квітня 2022 року, все ще підпадає під заборону на реекспорт, однак може бути розмитнений та реалізований на території нашої держави", - пояснили в компанії.

Реклама:

Реекспорт (вивезення за кордон раніше ввезеного) природного газу з України відновлено після внесення відповідних змін у Наказ Міненерго №99, яким 3 березня 2022 року реекспорт газу з України був зупинений у зв’язку із проведенням бойових дій на території України.

"Ми вітаємо рішення відновити реекспорт природного газу з України. Це свідчить про те, що наша держава та, зокрема, Оператор газосховищ України і надалі залишатиметься надійним партнером.

Відновлення реекспортних операцій - важливий сигнал для наших іноземних замовників послуг, які сьогодні працюють у 27 країнах. Сподіваємось, що у новому сезоні закачування газу вони розглядатимуть українські газосховища як майданчик для зберігання природного газу", - заявив .в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: