Шмигаль про втрати бюджету через війну: близько 2 мільярдів на день

Понеділок, 4 квітня 2022, 13:20

Втрати інфраструктури за місяць війни попередньо склали 119 млрд доларів, загальні втрати - 565 млрд доларів.

Про це в інтерв'ю НВ заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"В країні бойові дії, втрати щодня змінюються, остаточні розрахунки будуть після. Зараз, якщо говорити про розрахунки Мінфіну по втратах бюджету, то втрати України становлять близько 2 млрд грн на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо склали $119 млрд. Тобто $4,25 млрд щодня.

Якщо додати сюди військові втрати та збільшені військових та соціальних видатків, програми підтримки, втрати економіки та підприємств, тоді говоримо про $565 млрд", - підкреслив прем'єр.

Реклама:

"Навіть не хочу це ділити на дні. Втрати однозначно величезні. Але маємо бути оптимістичними, ми будемо відновлюватись з такою ж швидкістю. Я в цьому переконаний", - додав він.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що за один місяць війни Україна витрачає близько 10 млрд доларів, або біля 300 млрд гривень.

Скорочення української економіки за підсумками місяця повномасштабної війни оцінюється у 35% і вище, а загальні збитки з урахуванням майбутніх періодів сягають трильйона доларів.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: