У РФ ритейлери та ресторатори призупиняють відкриття нових точок

Понеділок, 4 квітня 2022, 10:20

У РФ великі ритейлери та ресторани призупинили або відмовилися від відкриття нових точок через проблеми з постачанням нового обладнання.

Про це пишуть "Известия" із посиланням на джерела на ринку.

Так, відкриття нових магазинів призупинили X5 Retail Group (мережі "Пятерочка", "Перекресток", "Карусель"), "Магніт", "Діксі" Gloria Jeans, 12storeez та низка інших ретейлерів. Джерела видання пояснили це перебоями у постачанні обладнання для торгових приміщень, у тому числі холодильників та кас.

"Багато нових контрактів із орендодавцями цього року зірвалося. Наприклад, "Перекресток" призупинив відкриття шести магазинів у торгових центрах, Polaris та "Доктор Столетов" також відмовилися відкривати нові точки", - підтвердила голова ретейл-департаменту CBRE у Росії Марина Малахатько.

Реклама:

Вона зазначила, що те саме відбувається і з ресторанами: наприклад, мережа "Хачапурі" поставила на паузу відкриття свого закладу в ТЦ "Океанія".

Віце-президент Федерації готельєрів та рестораторів Сергій Миронов визнав, що компанії справді не можуть отримати імпортне обладнання у строк, хоча все вже оплачено.

"При цьому в Росії випускають не всі види необхідного устаткування. Представник Мінпромторгу заявив газеті, що причин для нагнітання обстановки на ринку контрольно-касової техніки немає, проблем із її наявністю на складах не виявлено. А російські виробники торговельного харчового обладнання можуть забезпечити клієнтів холодильниками, стелажами і всім іншим", - йдеться у статті.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error