Фінський виробник продуктів харчування Raisio продасть бізнес у Росії

П'ятниця, 29 квітня 2022, 19:19 -

Фінський виробник продуктів харчування Raisio продає свою дочірню компанію в РФ російській компанії Copacker Agro. Право на бренд Nordic продадуть естонській Nordgate Trading Oü.

Про це йдеться у заяві Raisio.

"Raisio підписав угоди про продаж ТОВ Raisio Nutrition, дочірньої компанії, що відповідає за споживчий бізнес Raisio в Росії, російській компанії Copacker Agro.

Російська дочірня компанія Raisio використовувала скандинавську торгову марку, зокрема, на російському та білоруському ринках. На цих ринках права на торгову марку будуть продані естонській компанії Nordgate Trading Oü (під брендом Nordic випускаються пластівці, крупи, галети та ін. - ред.)", - заявили в компанії.

Реклама:

"Ми рішуче засудили вторгнення Росії в Україну. Через вторгнення ми не можемо продовжувати свою діяльність в Росії, і рішення про продаж відповідає нашим цінностям. Укладені угоди дозволять швидкий і контрольований вихід з Росії.

За нинішніх обставин знайдене рішення є найкращим як для компанії, так і для співробітників у Росії", - заявив генеральний директор Raisio Group Пекка Куусніємі.

Очікується, що продажі будуть завершені до кінця травня.

Загальна сума угод становить приблизно 1,5 мільйона євро.

У зв'язку з продажем компанія очікує на збиток від знецінення в розмірі 2,9 млн євро, який позначиться на показнику EBIT за I квартал.

Крім продуктів харчування, бізнес Raisio до РФ включав експорт рибних комбікормів з підрозділу Raisioaqua до Фінляндії.

На початку березня експорт було припинено. У зв'язку з цим у I кварталі компанія відобразить збиток у 4,1 млн євро, який також позначиться на EBIT. На Росію припадало близько 65% постачання Raisioaqua.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: