"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Норвегія закриє свої кордони і порти для російських вантажівок та суден

П'ятниця, 29 квітня 2022, 14:29 -

Норвегія закриє свої кордони і порти для російських вантажівок і кораблів, приєднавшись до санкцій ЄС, запроваджених через війну в Україні.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву міністерства закордонних справ Норвегії.

При цьому, обмеження не поширюються на російські рибальські судна, які часто вивантажують свій улов у портах на півночі Норвегії. Також ці санкції не стосуватимуться архіпелагу Шпіцберген.

Нагадаємо:

Реклама:

17 квітня у всіх державах Європейського союзу, які мають морські або річкові порти, почала діяти директива ЄС про заборону входу до портів кораблів, що пов'язані з РФ.

П’ятий пакет санкції ЄС містить норму про те, що вхід до морських і річкових портів заборонений для всіх суден, зареєстрованих під російським прапором.

Існує загальноєвропейський виняток з цього правила – рішення не буде поширюватися на ті кораблі, що опинилися у скруті – наприклад, подали сигнал SOS (Mayday). Рішення про допуск таких кораблів буде ухвалюватися індивідуально.

Також державам-членам дозволено ухвалювати обгрунтовані винятки, як-то для суден, які перевозять енергоносії, продукти харчування та фармацевтичні препарати до країн ЄС.

Опівночі 16 квітня вступила в силу заборона на перебування вантажівок з РФ на території блоку в рамках п’ятого санкційного пакету проти РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: