"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Урізати виплати керівництву, монетизувати твіти: Маск розповів про плани щодо Twitter – ЗМІ

П'ятниця, 29 квітня 2022, 13:09 -

Мільярдер Ілон Маск заявив банкам, які погодилися профінансувати придбання Twitter, про плани скоротити виплати керівництву та членам ради директорів і знайти спосіб монетизувати соцмережу окрім реклами.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

За словами джерел, викладені ідеї - скоріше бачення Маска, ніж тверді зобов'язання, а представлений ним план був мізерний на деталі.

Тим не менш, бізнесмен отримав $13 млрд у вигляді кредитів під заставу Twitter і маржинальний кредит на $12,5 млрд, забезпечений акціями Tesla, пише Reuters.

Реклама:

Залишок суми Маск вирішив сплатити із власних коштів. 25 квітня він домовився про викуп Twitter за $44 млрд.

Як нагадує Reuters, Маск раніше говорив, що має намір позбутися винагороди для членів ради директорів Twitter, що, за його оцінкою, дозволить заощадити близько $3 млн.

У ході зустрічей з банками мільярдер заявляв, що маржа соцмережі помітно нижча, ніж у конкурентів на кшталт Pinterest і Meta, і це залишає можливість для більш економічно ефективного управління компанією.

За словами джерел Reuters, Маск також запропонував варіанти монетизації соцмережі, які не пов'язані з рекламою.

Маск плнує отримувати прибуток від вірусних твітів або постів, що містять важливу інформацію, наприклад, беручи плату зі сторонніх сайтів, які посилаються на публікації верифікованих облікових записів, кажуть співрозмовники агентства.

Нагадаємо:

Найзаможніша людина світу, мільярдер Ілон Маск купує соціальну мережу Twitter за 44 млрд доларів після тижнів перемовин.

Заснований 16 років тому, Twitter з 2013 року торгується на біржі. Дев'ять років потому компанія повертається у приватні руки.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: