Авто та медстрахування за кордоном: НБУ дозволив страховикам купувати валюту

Четвер, 28 квітня 2022, 15:32 -
 
unsplash

Національний банк дозволив страховим компаніям купувати валюту, аби напряму відшкодовувати витрати клієнтів на медичні послуги, а також для страхових виплат за "Зеленою карткою".

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Так, НБУ дозволив з 22 квітня купувати іноземну валюту страховим компаніям з метою перерахування коштів за медичним страхуванням. Це означає, що громадяни зможуть отримувати медичні послуги в інших країнах, а ці витрати зможуть напряму компенсувати страховики.

Раніше, пояснює регулятор, клієнти самостійно оплачували медпослуг за кордоном, а згодом страховики відшкодовували ці витрати, що не лише займало багато часу, але й вимагало від клієнтів наявність цих коштів.

Реклама:

Крім того, Моторному (транспортному) страховому бюро України дозволили купувати іноземну валюту для оплати страхових платежів за договорами міжнародного страхування "Зелена картка". Це – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах–членах міжнародної системи автострахування і є обов’язковим для керування автівкою за кордоном.

За "Зеленою карткою" забезпечується відшкодування збитків, заподіяних життю, здоров’ю та/або майну третіх осіб внаслідок ДТП. Відтепер МТСБ бере на себе такі відшкодування замість винуватця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: