Шмигаль запропонував Румунії розширити експортні та транзитні коридори

Вівторок, 26 квітня 2022, 22:32 -

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував прем'єр-міністру Румунії Ніколає Чуке розглянути можливість якнайшвидшого відкриття пункту пропуску "Дяківці (Україна) – Раковець (Румунія)" і подальшого надання йому статусу пункту пропуску для вантажного сполучення.

Про це передає Інтерфакс-Україна

"Ми обговорили можливості розширення вже створених експортних коридорів, транзитних коридорів територією Румунії, а також використання додаткових можливостей румунських морських портів і пунктів пропуску між нашими країнами", - сказав Шмигаль.

Також сторони обговорили процес відновлення населених пунктів України і участь у таких проектах Румунії. Крім того, прем'єри обговорили співпрацю країн в енергетичній сфері, економіці, бізнесі та транзитному потенціалі.

Реклама:

Нагадуємо:

В Уряді вважають, що в майбутньому українські товари будуть рухатися в основному саме на захід – до Європейського Союзу. 

Тому зараз Кабмін працює над розширенням в напрямку ЄС автомобільних переходів та пунктів пропуску. А також збільшує залізничну логістику через сухі порти та вузли перевантаження на вузьку колію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: