"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ на тлі санкцій фіксують дефіцит іноземного обладнання розвитку мереж зв'язку

Вівторок, 26 квітня 2022, 14:45 -

На тлі санкцій та порушень логістики оператори зв'язку припинили інвестувати в розвиток мереж - уже спостерігається дефіцит іноземного обладнання для розвитку мереж зв'язку.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на учамників ринку.

Так, до 2022 року на ринку незалежних компаній, що займаються вежами, спостерігалося стабільне зростання, яке мало стимулювати запуск п'ятого покоління мобільної мережі (5G) в Росії.

Проте після введення санкцій процес сповільнився, оскільки оператори перестали інвестувати розвиток мереж через брак обладнання та проблеми з логістикою.

Реклама:

"Зараз усі розуміють, що 5G у Росії в найближчій перспективі не буде, оператори скорочують інвестиційні програми", - заначив аналітик "Райффайзенбанку" Сергій Лібін.

Він додає, що компанії, які обслуговують вежі, отримуватимуть від операторів платежі в межах оренди, але рентабельність знизиться до мінімуму.

"Так, оператори відклали розвиток 5G, але продовжують посилювати інфраструктури 4G, а легалізація паралельного імпорту вирішить проблему поставок базових станцій", - додає інший співрозмоник видання.

За словами джерел видання, телеком-оператор МТС відкладає продаж свого бізнесу з розвитку веж зв'язку, який включає близько 23 тисяч антенно-щоглових споруд, на невизначний термін.

Компанія планувала закрити угоду в першому півріччі, але на тлі погіршення економічної ситуації через війну в Україні просто ніхто на ринку не може купити портфель МТС, говорить один із співрозмовників на ринку.

За словами другого, найближче до покупки була Kismet Capital Group (KCG), угоду планували закрити у травні, але зараз компанія не веде переговорів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: