США і низка країн G7 просять запросити Україну на саміт G20

Понеділок, 25 квітня 2022, 21:54

Сполучені Штати та низка членів Великої Сімки просять Індонезію запросити Україну на зустрічі в рамках G20.

Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі саме Індонезія головує у G-20, при цьому країна відмовляється відкликати запрошення для президента РФ Владіміра Путіна після розв’язання Росією війни проти України.

США є серед групи країн, які підтримують повне вилучення Росії з G-20, хоча низка країн, зокрема Китай, виступають проти такого кроку. Росію виключили з меншої "Групи Восьми" після анексії Путіним українського Криму в 2014 році.

Реклама:

Зазначається, що Індонезія побоюється запрошувати президента Володимира Зеленського на зустріч у разі, якщо на саміті з’явиться також Путін. Крім того, незрозуміло, чи самого лише запрошення України буде достатньо, аби на саміт приїхали решта світових лідерів. Наприклад, президент США Джо Байден заявляв, що не сидітиме за одним столом з Путіним у жодному разі.

За словами співрозмовників агентства, Індонезія досі визначається зі своєю позицією і хоче зачекати подальшого розвитку подій, адже до саміту залишається декілька місяців. Відтак рішення щодо запрошення України досі не ухвалено.

Зазначається, що Індонезія вже надіслала Україні запрошення виступити на одній із зустрічей цього року про вплив війни на світову економіку та про те, що G-20 може зробити для підтримки економіки України.

Така промова потенційно може відбутися, коли фінансові топпосадовці зустрінуться в липні на Балі. 

Головне за тиждень на ЕП можна подивитись в огляді на нашому YouTube-каналі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: