"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хакери з Росії стали більше атакувати простих українців – Держспецзв'язку

Понеділок, 25 квітня 2022, 19:21 -

Російські хакери здійснюють все більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців, зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти українського населення у соцмережах та месенджерах.

Про це повідомляє Держслужба спецзв'язку та захисту інформації.

"Зловмисники здійснюють фішингові розсилки з метою заволодіння обліковими даними українців. Meta попереджає про злом акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсилках облікових даних. У зламаних акаунтах російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців здаватися", – йдеться у повідомленні.

Держспецзв'язку зазначає, що у фішингових розсилках хакери часто спекулюють на патріотичних темах та виплатах від держави.

Реклама:

У зв'язку з цим держслужба рекомендує не відкривати листи від невідомих адресатів, не переходити за посиланнями з таких листів та не вводити на сторінках із посиланнями свої персональні дані, включити двофакторну авторизацію у соцмережах та всіх сервісах, які підтримують таку послугу.

Зловмисники також можуть здійснювати розсилку, щоб шпигувати за людиною та її контактами, попереджає відомство.

Крім того, за даними Держспецзв'язку, зростає кількість фішингових розсилок під виглядом інформації про державну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, а також українців, які тимчасово виїхали за кордон.

Зловмисники, які здійснюють такі розсилки, уважно стежать за українськими новинами та швидко реагують на звістку про будь-яку допомогу.

"Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номери вашої карти, телефону тощо. Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в "Дії". Дізнатися інформацію про виплати в інших країнах можна тільки в офіційних установах цих країн", – додали у держслужбі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: