РФ та Індія ведуть переговори про відновлення поставок коксівного вугілля – ЗМІ

Понеділок, 25 квітня 2022, 18:07 -

Російські та індійські посадовці зустрілися минулого тижня, щоб вирішити питання з доставкою коксівного вугілля індійським металургійним виробникам, яка призупинилась з березня через способи оплати.

Про це пише Reuters із посиланням на джерело на ринку та джерело в індійському уряді.

"Росія зазвичай забезпечує близько 30% потреб Європейського Союзу, Японії та Південної Кореї в коксівному вугіллі, тоді як Індія планувала подвоїти російський імпорт до приблизно 9 мільйонів тонн цього року.

Імпорт становить близько 85% загальних потреб Індії в коксівному вугіллі, які становлять 50-55 мільйонів тонн на рік, і Нью-Делі минулого року підписало угоду про імпорт з Росії", - пише видання.

Реклама:

Проте через складнощі з обробкою платежів у результаті санкцій проти РФ металургійні заводи Індії обирають альтернативні джерела, такі як Австралія та США, але за вищою ціною.

"Австралія, головний постачальник коксівного вугілля в Індії, підняла ціни з 200 до 700 доларів за тонну цього року, тоді як поставки з Росії повністю припинилися з березня", - кажуть джерела.

Урядовці Індії та керівники JSW Steel зустрілися з делегацією з Росії в Нью-Делі в п'ятницю, додають співрозмовники.

Російська делегація звернулася до представників Індії з проханням відвідати Москву, щоб обговорити, як забезпечити безперебійні поставки коксівного вугілля, повідомили джерела, тоді як представники Індії попросили покращити страхове покриття поставок.

Індія не вводила санкції проти Росії через її вторгнення в Україну, яке Кремль називає "спеціальною військовою операцією", і утрималася від голосування в ООН, яке засудило дії РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: