"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Норвегії активісти Greenpeace заблокували шлях російському танкеру з нафтою

Понеділок, 25 квітня 2022, 14:18 -
 
reuters

У Норвегії активісти міжнародної організації захисту навколишнього середовища Greenpeace заблокували шлях російському танкеру з нафтою.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву Greenpeace.

За даними агентства, активісти підпливли до танкера на невеликому човні та прикували себе до якірного ланцюга на знак протесту вторгнення Росії в Україну. Саме судно, що прямувало у бік терміналу компанії Esso Norway, зараз стоїть за 70 км на південь від Осло.

"Нафта лежить в основі не лише кліматичної кризи, а й воєн та конфліктів. Я вражений тим, що Норвегія працює як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує путінську війну", - сказав голова Greenpeace Norway Фроде Плейм.

Реклама:

Раніше представник нафтової компанії Esso Norway підтвердив виданню Borsen, що до країни продовжуються постачання російської нафти. При цьому контракти були укладені ще до початку військових дій, а оформлення нових не планується, уточнив спікер Esso.

Greenpeace закликала норвезький уряд заборонити імпорт російського викопного палива і заявила, що норвезький підрозділ Exxon Mobil Esso має скасувати будь-які контракти на такий імпорт з Росії після вторгнення в Україну.

 
reuters

"Esso Norway погодилася купити нафту ще до початку війни і не має планів щодо подальших закупівель у Росії, сказав представник компанії норвезькій щоденній газеті Dagbladet", - пише агентство.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: