"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк вперше запросили на засідання Європейського центробанку

Субота, 23 квітня 2022, 20:58 -
 
getty images

Голову Національного банку вперше в історії запросили на засідання Загальної Ради Європейського центробанку, в НБУ сподіваються брати в них участь регулярно.

Про це повідомила пресслужба НБУ за підсумками весняних Зборів МВФ та Світового банку.

Голову НБУ Кирила Шевченка запросили на ad-hoc засідання Загальної Ради ЄЦБ, до якої входять президент ЄЦБ, віцепрезидент ЄЦБ та голови національних центральних банків 27 держав-членів Євросоюзу.

Український регулятор наголосив, що це важливий крок для зближення України з ЄС, адже дозволить долучатися до діалогу з ЄЦБ та іншими центральними банками ЄС, представляти позицію НБУ та інтереси України, а також бути більш залученими до обговорень на рівні Європейської системи центральних банків.

Реклама:

Засідання відбуваються один раз на квартал. Найближче ad-hoc засідання Ради ЄЦБ за участю НБУ відбудеться на початку травня, та в регуляторі сподіваються, що братимуть участь  у таких засіданнях на регулярній основі з огляду на курс України на вступ до ЄС. 

Нацбанк підкреслює, що це дозволить ще більше інтегруватися до європейської спільноти центробанків та досягти цілей Угоди про асоціацію. Передусім, в частині регуляторного наближення банківської системи України до норм і стандартів ЄС для подальшого входження економіки України до спільного ринку ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: