Липецький завод допомагає підсанкційному "Калашнікову" обходити санкції

П'ятниця, 22 квітня 2022, 12:51 -
 
Знищений ЗСУ  російський танк
getty images

Російський "Липецький механічний завод" (ЛМЗ) допомагає російському оборонному концерну "Калашніков" обходити санкції ЄС та співпрацювати з іноземними компаніями.

Про це йдеться у статті ЕП.

"ЛПЗ", який після анексії Росією українського Криму не потрапив під західні санкції, виробляє тягачі для зенітно-ракетної системи С-300. Через це він міг вільно вести перемовини з іноземними компаніями, що використовував для того, аби допомогти "Калашнікову" обійти санкції.

З листувань топ-менеджерів заводу, які стали публічними після зламу ЛМЗ хакерським угрупованням Anonymous, стало відомо, що представники російської компанії вели перемовини з іноземцями та відправляли листування менеджерам концерну "Калашников", який знаходиться під санкціями ЄС.

Реклама:

Формально ЛМЗ не має відношення до АТ "Концерн "Калашников", або його материнської компанії "Ростех". Але переписка засвідчила, що менеджмент ЛМЗ допомагав "Калашникову" в пошуку лінії для виробництва патронів і домовився з бельгійським виробником New Lachaussée, керівництво якої надіслало офіційну комерційну пропозицію росіянам.

Співпрацю за такою схемою пропонували також Atech (Туреччина),  Invernizzi Presse (Італія),  MANURHIN K`MX (Франція), New Lachaussée s.a. (Бельгія) та Vasini (Італія), але на більшість компаній не відповіли чи припинили комунікацію.

Втім 3 грудня 2021 року ЛМЗ написав представник New Lachaussee s.a. Ігор Пожівіл, чиї контакти були переадресовані концерну "Калашников". В результаті переписки New Lachaussée s.a. спрямовує конфіденційну комерційну пропозицію на лінію з виробництва патронів. Пропозиція адресована уже "Тульському оружєйному заводу" та підписана бельгійськими директорами.

"Тульський оружєйний завод" також опосередковано входить до складу російської державної компанії "Ростех", як зрештою і концерн "Калашников".

Попри заборони, РФ оснащувала свої танки, літаки і кораблі обладнанням з країн Євросоюзу та США. Як це допустили читайте у статті ЕП: Діряве ембарго. Як Росія обходить санкції на імпорт зброї

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: