Видавець журналів Vogue, GQ, Tatler та Glamour повністю припиняє роботу в Росії

П'ятниця, 22 квітня 2022, 10:24 -

Видавничий дім Condé Nast оголосив, що  розриває угоду про франшизу та припиняє видавничу діяльність у Росії.

Про це йдеться у заяві гедиректора компанії Роджера Лінча.

"Сьогодні в записці для персоналу Condé Nast генеральний директор Роджер Лінч оголосив, що компанія прийняла рішення розірвати угоду про франшизу з Condé Nast Russia і припинить видавничу діяльність на ринку", - йдеться в оголошенні компанії від 18 квітня.

"Коли Путін розпочав цю безглузду війну, ми знали, що повинні негайно вжити заходів, щоб захистити наших співробітників і нашу журналістику, і вирішили призупинити нашу видавничу діяльність в Росії.

Реклама:

У міру того, як розгорталася війна, посилення жорсткості законів про цензуру, які значно обмежували свободу слова і карали журналістів просто за те, що вони виконували свою роботу, зробило нашу роботу в Росії неможливою. За останніми підрахунками, більше 650 компаній покинули свою повсякденну діяльність у країні або суттєво скоротили її.

Сьогодні ми повідомили нашим російським колегам про складне рішення розірвати нашу угоду про франшизу та припинити видавничу діяльність на ринку. Незважаючи на те, що ми ведемо успішний бізнес у Росії понад 20 років, постійні звірства, спричинені цією неспровокованою війною, і відповідні закони про цензуру зробили неможливим для нас продовження діяльності там", - наголосив Лінч.

При цьому, звільнять до 90% співробітників - у компанії очікують, що лише 10% співробітників у РФ "залишаться виконувати певні невиконані зобов’язання".

Нагадаємо:

У березні видавничий дім Condé Nast, який випускає журнали Vogue та GQ, заявив, що тимчасово припиняє видавничі операції у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: