РФ заборонила в'їзд Цукербергу та гендиректору LinkedIn

Четвер, 21 квітня 2022, 18:35 -

Росія ввела санкції щодо 29 громадян США, а також щодо 61 громадянина Канади: у переліку, зокрема, засновник Meta Марк Цукерберг та головний виконавчий директор LinkedIn Раян Росланскі.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

Тим, хто потрапив до санкційного списку, забороняється в'їзд до Росії на безстроковій основі.

У МЗС країни заявили, що в "стоп-лист" вносяться 29 американців з вищих керівників, бізнесменів, експертів та журналістів, які "формують русофобський порядок денний", а також дружини ряду високопосадовців.

Реклама:

Серед американців, яким тепер заборонено в'їзд до Росії – віце-президентка США Камала Гарріс, офіційний представник Міністерства оборони Джон Кірбі, а також засновник та голова ради директорів компанії "Мета" (колишня "Facebook") Марк Цукерберг і CEO LinkedIn Раян Росланскі.

В'їзд також заборонено 61 громадянинові Канади "у відповідь на антиросійські санкції, що постійно вводяться офіційною Оттавою, включаючи заборону на в'їзд до Канади та інші дискримінаційні заходи проти російських офіційних осіб, військових, експертів і журналістів".

У списку – вищі державні чиновники, діючі та відставні військовослужбовці, представники експертної спільноти та провідних ЗМІ, яких у РФ назвали безпосередньо причетними "до вироблення, обґрунтування та реалізації русофобського курсу правлячого в Канаді режиму".

Зокрема, у переліку - командувач ВМС Крейг Бейнс, директор Служби безпеки та розвідки Девід Віньо, голова Ліги українок Канади Галина Винник, мер Оттави Джим Уотсон.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: