Набіулліна: Вся російська економіка потребує перебудови

Четвер, 21 квітня 2022, 13:22 -
 
Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна заявила, що російська економіка потребує структурної перебудови, щоб "протистояти викликам".

Про це Набіулліна заявила під час звіту у Держдумі.

Центробанк постійно налаштовує валютні обмеження: "наше завдання допомогти тим, хто вибудовує логістичні ланцюжки, виходить на нові ринки збуту", заявила голова ЦБ.

На думку Набіулліної, зміни обов'язково торкнуться фінансової сфери, яка "має переорієнтуватися на виконання завдання перед економікою". Голова центробанку доповнила, що експортерам потрібно шукати нові ринки збуту, а імпортерам – нових постачальників.

Реклама:

За її словами, на найближчих засіданнях регулятор розглядатиме можливість зниження ключової ставки. Найближчі засідання ради директорів ЦБ заплановано на 29 квітня.

За словами голови ЦБ, різке підвищення ставки було виправданим як "тимчасовий, вимушений захід для гострої фази кризи". ЦБ визнає, що зростання ставки зробило менш доступним кредит, зате стримало інфляцію.

Набіулліна також повідомила, що центробанк працюватиме над розширенням присутності карток російської платіжної системи "Мир" за кордоном. Вона нагадала, що наразі їх приймають у Туреччині, В'єтнамі, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, Таджикистані, Узбекистані та в окремих невизнаних республіках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: