Литовська Viči припиняє бізнес у Росії

Четвер, 21 квітня 2022, 12:27 -
 
Vičiūnai Group

Литовська група компаній Vičiūnai Group, відома в Україні як виробник продуктів Viči, на початку березня ухвалила рішення про припинення ведення бізнесу в Росії та послідовно здійснює план виходу з цієї країни.

Про це заявив керівник групи компаній Vičiūnai Group Шарунас Матійошайтіс, йдеться в офіційному пресрелізі.

Наразі зупинено всі інвестиції у виробництво, логістику та торгівлю, спонсорські та маркетингові кампанії, закупівлю сировини для заводу в Калінінградській області. Жодні продукти з Росії в ЄС не ввозилися і не ввозяться.

Зараз виробництво ведеться з використанням сировини, придбаної ще до початку війни в Україні.

Реклама:

Припинення бізнесу в Росії, переговори про угоди з діловими партнерами із західних країн та повернення інвестицій у Литву можуть бути завершені протягом 3-4 місяців.

"Може здатися, що припинити бізнес – це як вимкнути електричний перемикач. Ми бачимо, що не тільки у нас, а й у всіх великих підприємств, які оголосили про вихід із Росії, реальна робота, пов'язана з ним, займає багато часу і вимагає не одного місяця", – заявив Матійошайтіс.

Паралельно ведуться переговори з потенційними покупцями бізнесу у РФ.

Зазначається, що вся продукція, яка продається клієнтам у Литві та інших європейських країнах, включаючи Україну, виготовлена у Литві, Естонії та Іспанії. Ці заводи не використовують сировину ні російського, ні білоруського походження.

Також у середині березня компанія повідомила, що під час російської атаки було підірвано склад продукції Vičiūnai Group, було знищено 3,5 тис тонн харчових продуктів. Після руйнування цього складу роздача продовольства здійснюється з інших об'єктів підприємства, розташованих у Львові, Одесі, Дніпрі, Івано-Франківську та Миколаєві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: