У РФ очікують падіння ринку таксі на 10-20%

Четвер, 21 квітня 2022, 11:08 -

Обсяг російського ринку таксі у 2022 році може скоротитися на 10-20% - учасники ринку бачать ризики у відпливі водіїв із країн СНД, подорожчанні автомобілів, комплектуючих до них, ремонту та страхування.

Про це пише РБК.

Серед основних ризиків для ринку таксі не лише падіння доходів населення, а й висока плинність кадрів, заявив РБК керівник департаменту економіки та розвитку транспорту Аналітичного центру при уряді Сергій Караваєв.

За його словами, останніми роками в галузі спостерігався відтік водіїв із СНД та приплив місцевих. Ця тенденція може продовжитись у 2022 році, вважає він.

Реклама:

Заміщення мігрантів російськими водіями буде недостатнім через великий попит на послуги таксі, заявив представник сервісу "Максим".

Глава "Таксовичкоф" звернув увагу, що за останні два місяці приріст нових водіїв у сервісі становив 12%. Представник "Яндекс. Такси" заявив, що сервіс та таксопарки теж фіксують приплив водіїв та їх підвищений інтерес до режиму самозайнятих.

Середня вартість автомобілів на тлі санкцій та призупинення роботи кількох автовиробників у Росії зросла як мінімум удвічі, повідомив гендиректор "Таксовичкоф". Найдорожче обходиться утримання, ремонт та страхування автопарку. Через подорожчання зростатиме частка російських автомобілів, а також знизиться рік допуску автомобілів, наприклад, з 2015-го до 2010 року, допустив представник сервісу.

В 2021 обсяг легального ринку таксі в Росії досяг 820 млрд рублів, пише РБК з посиланням на дослідження Аналітичного центру при уряді.

За його даними, водії, що законно працюють, заробили в сумі приблизно 650 млрд, по 83 млрд заробили таксопарки і агрегатори. Ринок нелегальних перевезень становив 157 млрд рублів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: