ДСНС і мобільні оператори тестують систему оповіщення з технологією Cell broadcast

Середа, 20 квітня 2022, 18:05

Держслужба з надзвичайних ситуацій спільно з мобільними операторами "Київстар", Vodafone, lifecell продовжує розгортання системи оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

Про це повідомляє Держспецзв'язку в Telegram.

"Наразі проводиться тестування екстреного оповіщення населення за допомогою технології Cell broadcast.

Таке оповіщення буде використовуватись для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях", - йдеться у повідомленні.

Протягом періоду тестувань на екрані телефону абонентів мобільних операторів Київстар, Vodafone, lifecell можуть з'являтися повідомлення над усіма програмами або заблокованим екраном, яке супроводжуватиметься гучним сигналом.

Реклама:

Про закінчення тестового періоду і запуск системи абонентів додатково повідомлять.

 
держспецзв'язку
 
держспецз'язку

Cell Broadcast - функція мережі GSM, що дозволяє мобільному оператору передавати різноманітну інформацію, що може бути відображена на дисплеї мобільного телефону. Одне повідомлення Cell Broadcast може одночасно дістатись до великої кількості телефонів.

Нагадаємо:

Держслужба з надзвичайних ситуацій у співпраці з мобільними операторами розгортає систему оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: