В деокупованих областях відновили газопостачання 190 тисячам домогосподарств

Середа, 20 квітня 2022, 16:33 -

Газорозподільні компанії, що працюють в Київській, Чернігівській, Сумській областях відновили розподіл газу до 189 738 осель.

Про це повідомили у прес-службі Регіональної газової компанії.

Найактивніше проводяться роботи в Київській області. До них вже залучили співробітників "Вінницягаз" і "Житомиргаз". На черзі бригади з інших газорозподільних компаній.

В Київській області вже повністю відновлене газопостачання до 86 населених пунктів, ще до п’яти частково. На 7 квітня в області нараховувалось 119 населених пунктів, де був порушений розподіл газу.

Реклама:

"Зараз наші зусилля спрямовані на максимально швидке відновлення газопостачання у населених пунктах. Кінцевих споживачів ми будемо підключати безоплатно за окремими заявками, адже багато хто поїхав або житло клієнтів зруйноване", – розповідає технічний директор РГК Сергій Бондар.

Відновлювальні та ремонтні роботи у звільнених областях тривають з 7 квітня 2022 року. Лише за останній тиждень співробітникам газорозподільних компаній вдалося відновити газопостачання більше ніж до 55 тисяч домогосподарств. 

В ході відновлення газовики намагаються оптимізувати критичну інфраструктуру до нових потреб споживачів. Тому заміна знищеного обладнання здійснюється на більш сучасні зразки.

До війни група РГК контролювала до 70% розподілу газу країни. РГК належить олігарху Дмитру Фірташу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: