Україна та Канада планують розширити угоду про вільну торгівлю після війни

Середа, 20 квітня 2022, 16:28 -
 
getty images

Україна та Канада ведуть переговори щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сфери послуг та інвестицій після закінчення російської війни в України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки за підсумками онлайн-зустрічі торгового представника Тараса Качки з президентом Канадсько-Української торгової палати Зеноном Потічним та представниками канадського бізнесу. 

Качка наголосив на тому, що Україна зацікавлена у розширенні торгівлі з Канадою через подальшу лібералізацію угоди на сфери послуг та інвестицій. Він також подякував канадським партнерам за підтримку України.

Сторони домовились продовжити діалог щодо залучення економічної, фінансової та експертної допомоги Канади у критично важливі сектори української економіки, а також подальшої взаємодії у розширенні присутності канадських інвесторів в Україні.

Реклама:

Нагадуємо:

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набрала чинності 1 серпня 2017 року. 

10 лютого 2020-го року експрем'єр України Олексій Гончарук заявив, що технічні консультації про розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною і Канадою на рівні експертів завершилися і тепер мають розпочатись формальні переговори про розширення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: