Канада запровадила санкції проти голови Центробанку РФ та дочок Путіна

Вівторок, 19 квітня 2022, 18:47 -

Канада оголосила про запровадження нових санкцій проти 14 фізосіб із Росії, включаючи бізнесменів та членів їхніх сімей - у переліку, зокрема, дочки Путіна Марія Воронцова і Катерина Тихонова та голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна.

Про це йдеться у заяві МЗС країни.

Під санкції потрапили голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна, дочки президента РФ Путана Катерина Тихонова та Марія Воронцова, співвласники "Альфа-груп" Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан, віолончеліст та підприємець Сергій Ролдугін.

До списку також потрапили:

Реклама:
  • бізнесмен Михайло Гуцерієв;
  • підприємець Олександр Пономаренко;
  • голова наглядової ради інвестиційної групи Finstar Financial Group Олег Бойко;
  • президент Міжнародної групи компаній "АРЕТИ" Ігор Макаров;
  • колишній заступник голови Центробанку Олександр Торшин;
  • дружина глави МЗС Росії Марія Лаврова та його донька Катерина Винокурова.

"Зазначені особи є близькими соратниками російського режиму, які потрапили під санкції за сприяння порушенню суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - наголошують в МЗС Канади.

"Дії Російської Федерації є серйозним порушенням міжнародного миру і безпеки, яке призвело до серйозної міжнародної кризи", - йдеться у заяві.

"Разом з партнерами ми продовжуватимемо змушувати російський режим нести витрати, а також далі змушуватимемо Росію нести відповідальність за свої дії. Вони мають відповісти за свої злочини", - заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

Канада заморозить майно росіян, що потрапили під санкції, а також встановить заборону на будь-які угоди з ними. Крім того, їм заборонять в'їзд до країни.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: