Британія планує відкликати статус визнання Мосбіржі

Вівторок, 19 квітня 2022, 16:26 -
 
unsplash

Податковий регулятор Британії оголосив про намір відкликати статус визнання Мосбіржі і розпочав консультації для розробки відповідного документу.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Це означає, що інвестори не зможуть отримати доступ до податкових пільг у Великобританії в майбутньому при торгівлі цінними паперами на російській біржі. Наприклад, звільнення від податку на відсотки з кваліфікованих єврооблігацій та можливість внесення акцій на індивідуальний ощадний рахунок.

Визнаний статус фондової біржі – це класифікація, яку надає регулятор з метою спрощення оподаткування кваліфікованим фондовим біржам. Як зазначила міністерка фінансів країни Люсі Фрейзер, "скасування визнання Московської фондової біржі дає чіткий сигнал, що нових інвестицій в Росію не буде".

Реклама:

Британський регулятор наголошує, що такі заходи викликані, зокрема, обмеженнями Центробанку РФ, які забороняють брокерам продавати активи за дорученням нерезидентів. Це означає, що біржа більше не працює відповідно до комерційних стандартів.

У вівторок регулятор розпочав двотижневі консультації, які включатимуть обговорення проєкту наказу про відкликання статусу.

Водночас документ розроблено таким чином, щоб британські інвестори не відчули змін щодо своїх чинних інвестицій на Мосбіржі. Регулятор вважає, що такий підхід є "справедливим і захищає інтереси платників податків Британії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: