Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні – глава Мінцифри

Вівторок, 19 квітня 2022, 15:43

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що Starlink розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні.

Про це Федоров написав у Telegram.

Міністр нагадав, що на самому початку війни звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink.

"Вже наступного дня ми отримали від нього позитивну відповідь, а ще за тиждень - перші 500 станцій Starlink з безкоштовною прошивкою під Україну були на нашому складі.

Реклама:

Сьогодні понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв'язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя деокуповані території", - додав Федоров.

"Зараз Україну вже майже неможливо представити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців.

Адже сьогодні ми отримали чергову позитивну новину - Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні!", - підкреслив глава Мінцифри.

Федоров додав, що надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше.

А також пообіцяв детально інформувати про перебіг цих робіт.

Starlink - проєкт американської компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: