Світовий банк знизив прогноз ВВП світу і планує пакет у $170 мільярдів для подолання кризи

Понеділок, 18 квітня 2022, 17:57 -
 
ua.depositphotos.com

Світовий банк скоротив свій прогноз зростання світової економіки на 0,9 в.п. і розробляє пакет допомоги у 170 млрд доларів для подолання наслідків кризи.

Про це повідомив президент СБ Девід Малпас у розмові з журналістами.

Світове зростання в 2022 році оцінюється тепер у 3,2% проти січневого прогнозу в 4,1%. За словами Малпаса, зниження було викликано скороченням економіки Європи та Центральної Азії внаслідок війни РФ проти України.

Він очікує обговорити з правлінням банку новий 15-місячний пакет реагування на кризу в розмірі близько 170 млрд дол, який охопить період з квітня 2022 року по червень наступного року. Близько 50 млрд дол з цієї суми зроблять доступними в наступні три місяці.

Реклама:

"Це продовження масштабної кризової відповіді на кризу з огляду на продовження кризи", — сказав він і додав, що нова ініціатива перевищить 157 млрд дол, мобілізованих на початковій фазі пандемії Covid-19.

Малпас також розповів, що за його очікуванням боргова криза для країн з низьким і середнім рівнем доходу погіршиться в 2022 році.

"Країни перебувають у серйозному фінансовому неспокої – 60% країн із низьким рівнем доходу вже або не можуть розрахуватися за своїми боргами, або на межі цього стану", – розповів Малпас.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: