Індонезія рекордно наростила експорт "завдяки" війні в Україні

Понеділок, 18 квітня 2022, 14:43 -
 
Andry Denisah/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Експорт Індонезії зріс у березні на 44,36% у річному вираженні, оскільки вторгнення Росії в Україну спровокувало зростання світових цін на сировину і збільшило постачання сталі, вугілля та пальмової олії.

Про це пише Bloomberg.

Позитивне сальдо торговельного балансу найбільшої економіки Південно-Східної Азії становило 4,53 мільярда доларів, що перевершило всі оцінки економістів.

"З іншого боку, війна в Україні також збільшує наш імпорт нафти та газу. Вплив на нашу торгівлю надалі залежатиме від того, як довго триватиме російсько-українська війна", – заявила голова статистичного управління Індонезії Марго Ювоно.

Реклама:

Імпорт нафти в березні підскочив на 30,85% до 21,97 млрд доларів, що є ще одним рекордним показником. За словами економіста PT Bank Danamon Indonesia Вішну Вардани, цьому також, ймовірно, сприяло відновлення виробництва та збільшення споживання у міру ослаблення пандемії коронавірусу.

"Зростання цін на експортні сировинні товари пом'якшить скорочення профіциту торговельного балансу в найближчому майбутньому", – сказав Вардана, який переглядає свій прогноз дефіциту рахунку поточних операцій на 2022 рік з 1,9% до 0,5% від валового внутрішнього продукту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: