Фінський виробник фарб Teknos планує піти з РФ: шукає, кому передати бізнес

Понеділок, 18 квітня 2022, 13:50 -

Фінський виробник фарб Teknos Group планує вийти з російського ринку через війну в Україні та розвиток ситуації.

Про це йдеться у заяві компанії.

4 березня Teknos оголосив про призупинення своєї діяльності в Росії, а 12 квітня вжили заходи щодо скорочення бізнесу.

"Нам сумно спостерігати, як продовжується війна в Україні. Через розвиток ситуації та обставин ми не бачимо жодної можливості вести наш бізнес у цьому середовищі. Враховуючи погіршення умов місцевого бізнесу, ми вирішили почати планувати вихід з російського ринку.

Реклама:

Хочу подякувати нашим співробітникам за відданість і всім діловим партнерам за співпрацю та довіру. Наша мета - знайти організацію, яка може вести бізнес", - заявив генеральний директор Teknos і власник Teknos Group Паула Саласті.

Teknos присутній в Росії з 2005 року.

Основний актив російського підрозділу компанії - завод з виробництва лакофарбової продукції у Сакт-Петербурзі. Проєктна потужність підприємства становить 10 млн літрів рідких та 2 тисячі тонн порошкових фарб на рік. Обсяг інвестицій у будівництво та оснащення заводу становив близько 17 млн ​​євро.

Teknos спеціалізується на виробництві лакофарбових матеріалів промислового призначення, а також архітектурно-будівельних та побутових фарб. 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: