Фонд гарантування призупинив продаж активів виведених з ринку банків

Понеділок, 18 квітня 2022, 11:08 -

Фонд гарантування вкладів фізосіб поки до 1 червня призупинив продаж активів виведених з ринку банків.

Про це в інтерв'ю ЕП заявила очільниця Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут.

"Фонд гарантування працює в штатному режимі. Всі функції виконуються, хіба що крім прийому громадян. Єдине, що ми наразі призупинили, то це продаж активів виведених з ринку банків. Поки що до 1 червня 2022 року", - сказала Рекрут.

"По-перше, ми хочемо побачити, чи існує попит на ці активи, оскільки ми повинні їх продати за найвищу ціну. З огляду на якість тих активів, які залишились, то 1,5 місяці нічого не зіпсують.

Реклама:

По-друге, ми знаємо, що не працюють реєстри і повноцінно переоформити угоду фактично неможливо. Тому ми не бачимо для себе потреби зараз робити незрозумілі хаотичні рухи, тим більше, що цього не вимагає ситуація.

Усі дії щодо судово-претензійної роботи ми виконуємо. Тобто, все, що направлено на збереження активів та виконання первинної функції стосовно вкладників та кредиторів", - додала вона.

Читайте детальніше в інтерв'ю: Як українцям будуть відшкодовувати 100% вкладів під час війни – керівниця Фонду гарантування

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: