Проблем з продовольством в Україні немає, запаси є на декілька років – міністр

Четвер, 14 квітня 2022, 17:42 -
 
getty images

Міністерство агрополітики наразі не бачить проблем із продовольством в Україні за винятком територій, на які фізично неможливо поставити продукти, а запасів вистачить на декілька років.

Про це міністр агрополітики Микола Сольський розповів в інтерв’ю ЕП.

Він зазначив, що Мінагро разом з Мінекономіки моніторять ситуацію, пов’язану з зерном та іншими базовими продуктами.

"Ми не бачимо зараз проблем з продовольством в Україні. Вони є там, куди його не можа довезти, але це інше. Всі бачать, що товари, номенклатура в магазинах зменшилася, але вона є. У мене є відчуття, що ситуація почала потроху відновлюватися", – розповів міністр.

Реклама:

Сольський підкреслив, що "проблеми є завжди, навіть в мирний час", але запасів базових продуктів ще вистачить на декілька років, а олії – "хоч на 10 років". При цьому, пояснює міністр, на певних складах в торгових мережах запаси невеликі і менші, ніж до війни. Проте для формування великих запасів потрібні передусім обігові кошти, і зараз таке завдання не стоїть.

"Окремо треба додати, – пояснює міністр, оскільки в нас є багато зернових, і частина з них – це корми для тварин, то у нас точно є м'ясомолочна продукція. І особливих приводів тут для хвилювань немає". 

Про те, як вивезти 20 мільйонів тонн зерна без портів, як надовго нам вистачить запасів базових продуктів та якого імпортну побільшає на українських полицях читайте в інтерв’ю: "Навіть якщо війна закінчиться завтра, хвиля високих цін у світі буде ще 3-5 років". Аграрний міністр Микола Сольський

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: