Нідерланди заборонили своїм компаніям платити за газ РФ у рублях – Bloomberg

Четвер, 14 квітня 2022, 15:18 -

Уряд Нідерландів погоджується з висновком Єврокомісії, що оплата енергоносіїв РФ  у рублях є порушенням санкцій - нідерландським компаніям заборонено погоджуватися на ці умови.

Про це пише Bloomberg.

Нідерланди погоджуються з оцінкою ЄС, що прийняття умов, які передбачають отримання РФ платежів у рублях, буде порушенням санкцій, заявив представник міністерства економіки та кліматичної політики Нідерландів.

"Президент РФ Володимир Путін хоче, щоб Європа платила Газпрому в російській валюті: енергетичні компанії мали б відкрити два рахунки в Газпромбанку, один в євро або доларах, а другий у рублях.

Реклама:

Потім кредитор здійснює конвертацію іноземної валюти, але компанії звільняються від боргу лише після того, як Газпром отримає платіж у рублях. На думку Єврокомісії, це буде порушенням санкцій", - нагадує агентство.

"Уряд Нідерландів погоджується з висновком Європейської комісії. Це означає, що голландським компаніям заборонено погоджуватися з цими умовами", - заявило джерело Bloomberg.

Експорт газу "Газпрому" до Нідерландів відносно низький за регіональними стандартами, при цьому поставки в країну становили лише близько 4% від поставок російського газового гіганта до ЄС та Туреччини в першому півріччі минулого року, додає агентство.

За словами джерела видання, керівництво Нідерландів протягом двох місяців готувалося до "найгіршого сценарію" та потенційного припинення подачі газу з Росії, у зв'язку з чим країна подвоїла потужності для імпорту енергоносіїв.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: