Банки видали аграріям понад 5 мільярдів пільгових кредитів

Четвер, 14 квітня 2022, 14:05 -

Станом на 13 квітня банки прокредитували понад 2 тисячі сільгоспвиробників на суму більше 5,4 мільярда гривень.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

"Станом на 13 квітня банки видали кредитів 2080 с/г товаровиробникам на 5,434 млрд грн, основна сума із яких була залучена за програмою портфельних гарантій 80% – 4,413 млрд грн", – йдеться в повідомленні.

Найбільше кредитів отримали аграрії Кіровоградської (1,8 млрд грн), Вінницької (0,94 млрд грн), Дніпропетровської (0,74 млрд грн), Одеської (0,55 млрд грн) та Львівської (0,35 млрд грн) областей.

Реклама:

"Фактично за тиждень було видано кредитів більш ніж на 3,5 млрд грн для понад тисячі аграріїв. Банки взяли доволі швидкі темпи, щоб покрити потреби наших с/г товаровиробників, які саме зараз проходять посівну кампанію. На сьогодні аграрні кредити можуть видавати 22 банки, і мета держави – наростити кредитування аграрної галузі до 40 млрд грн, тобто ще майже у 8 разів. 

Україна розуміє свою визначальну роль як гаранта продовольчої безпеки світу, тож ми повинні зібрати урожай, аби прогодувати себе, а також не допустити дефіциту продовольства та голоду в світі", – заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Рекомендуємо почитати: "Навіть якщо війна закінчиться завтра, хвиля високих цін у світі буде ще 3-5 років". Аграрний міністр Микола Сольський

Нагадуємо:

Уряд виділив на кредитування під пільгові відсотки на посівну майже 20 млрд гривень.

Для аграрія, який залучає в банку кредит на суму до 60 млн грн за цією програмою, встановлена нульова відсоткова ставка протягом шести місяців. Потім вона становитиме 5 %. 

Скористатися кредитом можуть аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: