"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки під час війни

Середа, 13 квітня 2022, 18:49 -

Кабінет Міністрів запровадив спрощену процедуру тимчасової реєстрації машин у період дії воєнного чи надзвичайного стану.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

На період воєнного стану скорочено перелік документів для реєстрації машин до мінімально необхідного. Також у цей період огляд машин під час реєстрації здійснюватиметься державними інспекторами за можливості, а прийняття заяв щодо реєстрації машин, головними управліннями Держпродспоживслужби, за принципом екстериторіальності.

Ухвалена постанова передбачає, що протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану фізичні особи та суб’єкти господарювання, які експлуатують машини, що перебували на тимчасовій реєстрації в період дії воєнного чи надзвичайного стану, зобов’язані здійснити державну реєстрацію машин відповідно до вимог Закону України "Про дорожній рух" та зазначеного порядку.

Реклама:

У разі встановлення факту обтяження такої машини чи подання документів, інформація в яких не відповідає відомостям відповідних державних реєстрів і баз даних під час державної реєстрації, та/або машину не зареєстровано протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану, така машина вважатиметься незареєстрованою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: