Зовнішнє управління можуть ввести в 10% іноземних компаній, що пішли з Росії

Середа, 13 квітня 2022, 16:16 -

Зовнішню адміністрацію можуть запровадити у менш ніж 10% іноземних компаній, які оголосили про відхід з російського ринку та призупинення діяльності в країні.

Про це пишуть "Известия" з посиланням на одного із розробників законопроекту.

Конкретні бренди, щодо яких може бути запроваджено цей захід, співрозмовники газети не уточнили.

Для того, щоб у компанії було введено зовнішнє управління, вона повинна відповідати ряду критеріїв. Так, 25% у ній мають бути під контролем особи з "недружньої" країни, а сама компанія повинна мати "істотне значення" для забезпечення стабільності російської економіки. При цьому не враховуються офшори із російськими власниками.

Реклама:

Крім того, така компанія повинна виробляти товари першої необхідності, контролювати велику частку на локальному ринку або бути містоутворюючим підприємством, бути єдиним постачальником.

Коли ці критерії дотримані, зовнішнє управління може бути введене у випадку, якщо її керівництво після початку війни в Україні зупинило роботу, не передавши комусь своїх повноважень, або ж компанія заявила про припинення діяльності "без очевидних економічних підстав".

У Мінекономрозвитку "Известиям" повідомили, що остаточного рішення за критеріями ще не ухвалено. За словами джерела видання, до другого читання у законопроекті визначать, з якими економічними причинами може бути пов'язаний вихід компаній із країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: