У РФ харчовій промисловості загрожує дефіцит фосфатів: це вплине на ціни і якість продуктів

Середа, 13 квітня 2022, 15:52 -

У РФ харчовій промисловості загрожує дефіцит фосфатів, що може призвести до подорожчання продуктів харчування та погіршення їхньої якості.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на учасників ринку.

Виконавчий директор Спілки виробників харчових інгредієнтів РФ Поліна Семенова заявила, що у Росії існує ризик виникнення дефіциту харчових фосфатів.

За її словами, підприємства низки галузей харчової промисловості, які використовують при виробництві своєї продукції пірофосфат і харчові солі, наразі мають великі труднощі з поставками низки компонентів з-за кордону.

Реклама:

"Семенова пояснила ситуацію нестачею сировини і, як наслідок, подорожчанням останньої в деяких країнах. Інформацію підтвердили представники Руспродспілки та Національної спілки м'ясопереробників.

За словами одного з топ-менеджерів компанії, що займається молочною продукцією, низка заводів, які виробляють плавлені сири, мають проблеми з солеплавителями, у складі яких присутні фосфати", - йдеться у статті.

"Компанії зараз шукають заміну постачальникам з Європейського союзу в дружніх країнах або всередині країни", - пояснив він.

У дослідженні ФНЦ харчових систем ім. Горбатова йдеться, що російська харчова промисловість майже повністю залежить від імпорту.

За даними аналітиків, з-за кордону ввозиться близько 95% цієї продукції, а середньорічні обсяги постачання фосфатів, монофосфатів та фосфатних сумішей до Росії перевищують 30 000 тонн. 

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: