"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ дефіцит крейдованого паперу для книг через санкції становитиме 40%

Середа, 13 квітня 2022, 10:24 -

Дефіцит крейдованого паперу в Росії, спричинений санкціями ЄС, становитиме 40%: такий папір використовується для друкарства і переважно імпортується з-за кордону, а на Європу припадає 70% поставок.

Про це пише РБК із посиланням на дані Мінцифри РФ.

У відомстві не уточнили, на підставі яких даних зроблено розрахунки. Міністерство рекомендувало видавцям використовувати російські сорти офсетного паперу або заміщати дефіцит, імпортуючи крейдований папір з інших регіонів, насамперед із Китаю.

"Крейдований папір використовується для друку книг високої якості з ілюстраціями, а також газетної, журнальної продукції та реклами.

Реклама:

За даними члена правління Союзу підприємств друкованої індустрії Тетяни Іванової, на такий папір припадає близько третини книг, що випускаються в Росії. За її словами, у 2020 році до 85% крейдованого паперу в країні імпортувалося з-за кордону, а на Європу припадало понад 70% постачань. Розрахунки за 2021 рік Союз ще не робив, але співвідношення збереглося, зазначили в об'єднанні", - йдеться у статті.

За словами учасників ринку, збільшення імпорту китайського паперу призведе до подорожчання матеріалу "в два з лишком рази" у доларовому еквіваленті як через складнішу логістику, так і вищу відпускну ціну.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: