Опитування НБУ: більшість страхового ринку продовжує працювати

Вівторок, 12 квітня 2022, 21:55 -

Більшість страховиків організували свою роботу, здійснивши евакуацію співробітників у безпечніші регіони, забезпечивши віддалену роботу персоналу, збереження технічних засобів та баз даних. 

Про це свідчать результати опитування НБУ

На ринку страхування ризиків (нон-лайф) компанії, що займають 89% продовжують працювати і в повному обсязі виконувати зобов’язання за договорами та навіть укладати нові договори. 

Водночас, суттєво знизилися обсяги продажів, особливо через роздрібні канали, є багато запитів від клієнтів на відтермінування чергових платежів та розірвання договорів страхування. 

Реклама:

На ринку страхування життя всі 13 страховиків (які були зареєстровані до початку повномасштабної війни - ЕП) провадять діяльність, обслуговують клієнтів та здійснюють страхові виплати.

Водночас компанії повідомляють про значне зниження надходжень страхових платежів, фіксуються обмеження в діяльності компаній, пов’язані зі складнощами організації зв’язку та роботи персоналу, ускладненим доступом до офісів та оригіналів документів. Усе це ускладнює здійснення страхових виплат, особливо внаслідок смерті осіб, застрахованих на окупованих територіях. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: