На Одещині зловживають податковими канікулами: бюджети недоотримали майже 400 мільйонів

Вівторок, 12 квітня 2022, 20:20 -

Фінансування захищених видатків на Одещині продовжуються в повному обсязі, хоча в умовах воєнного стану місцеві бюджети за березень недоотримали 374,8 мільйонів.

Про це йдеться у соцмережах місцевій ОДА.

У повідомленні зазначається, що підприємства харчової промисловості, сільськогосподарські, всі ринки оптової та роздробної торгівлі в області працюють. 

Водночас, податки до місцевого бюджету сплачують не всі. Тому більша частина громад не забезпечують виконання планових показників по надходженням.

Реклама:

"В першу чергу звертаюсь до бізнесу, який продовжував працювати. Дійсно, наразі податки сплачуються за бажанням, однак це виключення скоріш зробили для тих, хто в умовах воєнного стану тимчасово призупинив свою діяльність", - зауважила директор фіндепартементу Марина Зінченко. 

Вона додала, що від податків залежить обороноздатність регіону.

Нагадуємо:

Згідно з податковою реформою, яка запрацювала вже після початку повномасштабної війни, замість ПДВ та податку на прибуток працює ставка у 2% від обороту та спрощений облік. А для малого бізнесу – а це перша й друга групи ФОПів – поставлена добровільна сплата єдиного податку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: