"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литва допоможе Україні з альтернативним шляхом експорту зерна на тлі агресії РФ

Понеділок, 11 квітня 2022, 21:26 -

Україна та Литва випробують альтернативний маршрут експорту української сільськогосподарської продукції - через Балтійське море - у зв’язку з тим, що шляхи через Чорне море фактично заблоковані РФ.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у Мінагрополітики після зустрічі українського міністра Миколи Сольського з литовським колегою Кестутісом Навікасом. 

Основною темою зустрічі було використання логістичних можливостей Литви для експорту українського зерна на традиційні ринки збуту в Африці, Азії та на Близькому Сході.

"Міністр Кестутіс Навікас зазначив, що у даний час транспортне відомство Литви опрацьовує питання відправлення найближчим часом тестового потяга з України об’ємом 2000 тон, що є вочевидь недостатнім, натомість стане першим кроком для реалізації глобального проекту", - повідомляє міністерство.

Реклама:

Нагадуємо:

В ЄС заявили, що Росія розв'язаною війною, блокадою українських портів та нищенням складів сама провокує дефіцит продовольства глобальних масштабів, але намагається звинуватити у цьому західні санкції. 

США раніше заявили в ООН, що російська агресія вже призвела до критичного дефіциту продовольства в Україні, а наслідки продовольчої кризи відчують у всьому світі. 

Тим часом в Росії пригрозили обмежити поставки сільськогосподарської продукції "недружнім" країнам на тлі санкцій Заходу, запроваджених проти Москви через війну в Україні. 

Читайте також: А що в нас з експортом та імпортом? Як Україна торгує в умовах війни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: