Уряд виділив кошти на страхування залізничного експорту

П'ятниця, 1 квітня 2022, 22:40

Уряд схвалив виділення коштів з резервного фонду бюджету для страхування власників та операторів рухомого складу – це допоможе забезпечити стабільний експорт залізницею.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

Таке відшкодування надаватиметься у разі відмови його надати страховими компаніями. Відшкодування передбачено для власників та операторів рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії європейського стандарту у разі перебування такого рухомого складу на території України. 

В уряді нагадують, що внаслідок розв’язаної Росією війни наразі неможливе здійснення експорту основних вантажів (зерно, руда, чорні метали тощо) через порти України, на які припадало близько 70% товарообігу. 

Реклама:

Для того, аби підтримувати український експорт, вантажопотоки переспрямували через міжнародні залізничні переходи України у Польща, Словаччину, Румунію, Угорщину та далі у Західну Європу. 

"Забезпечуючи компенсацію збитків для залізничних перевезень, уряд створює умови стабільної роботи нових логістичних маршрутів", – резюмують в Мінінфраструктури.

Державні компенсації також надаватимуться судновласникам у портах Дунайського регіону у разі відмови його надати страховими компаніями.

Читайте також: А що в нас з експортом та імпортом? Як Україна торгує в умовах війни

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: