Лондонська "дочка" Сбєрбанку оголосила банкрутство через санкції

П'ятниця, 1 квітня 2022, 18:17 -

Дочірня компанія російського "Сбєрбанку" отримала згоду від британського суду щодо встановлення тимчасової адміністрації в банку, що фактично означає початок процедури банкрутства фінустанови.

Про це повідомляє Bloomberg.

Директори Sberbank CIB U.K. Ltd подають заяву на тимчасову адміністрацію – форму неплатоспроможності, яка передбачає, що адміністратор забезпечуватиме виведення банку з ринку з мінімальною для нього шкодою.

Адвокат банку на суді в п’ятницю зазначив, що причиною такого рішення стали "труднощі, пов'язані з санкціями" і зазначив, що, хоча підрозділ не підпадає під санкції, це все одно "проблема".

Реклама:

Адміністратори також вели переговори, щоб отримати спеціальну ліцензію, яка б дозволила підрозділу продовжувати надавати деякі фінансові послуги, адже чинна ліцензія Сбєрбанку закінчується в неділю.

Російський уряд володіє контрольним пакетом акцій банку. Попри те, що британський підрозділ не потрапив під санкції, його материнській компанії заборонено здійснювати клірингові платежі через Британію і відключено від фінансової системи США.

Bloomberg називає це "найбільшою фінансовою втратою Лондона після російського вторгнення в Україну". Банк повідомив у електронній заяві, що "припиняє діяльність" Sberbank CIB U.K. "відповідно до законодавства після виконання всіх зобов’язань клієнтів".

Нагадуємо:

В кіпрській "дочці" підсанкційного ВТБ банку ЄЦБ встановить тимчасову адміністрацію для нагляду за ліквідацією – у перший день війни вона змінила власників у спробі сховати від санкцій проти РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: